‘Samen’ kun

je niet alleen


Als ‘samen’ werkt, weet je niet wat je ziet.

LEES VERDER

 

‘Samen’ kun je niet alleen


Als ‘samen’ werkt, weet je niet wat je ziet.

LEES VERDER

Alleen beginnen we niets: dan kunnen we slechts mooie plannen maken op papier. Maar samen met huurders, gemeenten en maatschappelijke organisaties zijn we tot heel veel in staat. Dat is de ervaring van onze bestuursvoorzitter Dirk Jan van der Zeep. ‘Samen’ is daarom het thema van ons jaarlijkse magazine.

‘Samen’ staat voor: harmonie, gezelligheid, gezamenlijkheid en gelijkgestemdheid. Allemaal positieve begrippen. ‘Samen’ kunnen we alles! Maar makkelijk is ‘samen’ niet. Je moet anderen vertrouwen en ook vertrouwen krijgen, want je kunt immers niet alles overzien en controleren. Maar hoe moeilijk ook: ‘samen’ is de enige manier om iets te realiseren. En dus betekent ‘samen’ voor ons: samen met huurders, gemeenten, maatschappelijke instellingen, huurdersorganisaties, aannemers, energiemaatschappijen en heel veel andere mensen en organisaties.

‘Samen’ is ook heel veel niet. ‘Samen’ levert nooit precies op wat jíj had gewild. Ook verandert ‘samen’ niets aan wetten en regels, en zorgt ‘samen’ er niet ineens voor dat we meer geld hebben om plannen te realiseren. ‘Samen’ is bovendien niet voor iedereen even makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan mensen die de taal nog niet spreken of te maken hebben met een psychische uitdaging. ‘Samen’ kost tijd die er vaak niet lijkt te zijn.

‘Samen’ is hard werken: kijken waar we hetzelfde belang hebben en op basis daarvan tot het best mogelijke resultaat komen. Als ‘samen’ werkt, dan weet je niet wat je ziet! Dan kunnen we de huren laag houden, onze woningen duurzaam maken, vluchtelingen die hier mogen blijven een woning bieden en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt ervaring laten opdoen. In dit jaarlijkse magazine, het luchtige broertje van ons officiële jaarverslag, leest u er alles over.

Video
Contact

Verstuur